Udruga Breza | Održan prvi modul treninga iz područja migracija i narativnih paradigmi
13328
post-template-default,single,single-post,postid-13328,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Održan prvi modul treninga iz područja migracija i narativnih paradigmi

U sklopu projekta START THE CHANGE održan je prvi od četiri modula treninga za srednjoškolske nastavnike, sveučilišne profesore i voditelje rada s mladima. Teme prve edukacije, koja se temelji na inovativnim metodičkim pristupima i didaktičkim alatima u formalnom obrazovanju, bile su migracije i storytelling. Polaznicima treninga problematiku migracija, migracijske i integracijske politike približila je dr.sc. Snježana Gregurović s Instituta za migracije i narodnosti.
Drugi dio treninga bio je posvećen storytelling-u, odnosno pripovijedanju i njegovoj važnosti u oblikovnju ličnosti te obrazovanju mladih. Tijekom predavanja i radionice koje je vodio psihoterapeut dr.sc. Zoran Vargović, Udruga Betula, obrađivale su se teme poput: priče i stvaranje smisla, što učimo kad učimo, kako se koriste priče u narativnoj terapiji. Sljedeći modul edukacije najavljen je za 31. ožujak 2018.