Udruga Breza | Započeo trening o inovativnim metodologijama u projektu Start the Change
13293
post-template-default,single,single-post,postid-13293,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Započeo trening o inovativnim metodologijama u projektu Start the Change

U sklopu trogodišnjeg europskog projekta START THE CHANGE  24. veljače održali smo prvi modul treninga za nastavnike, profesore i voditelje rada sa mladima.

Cilj treninga je približiti nastavnicima implementaciju inovativnih metodičkih alata (storytelling, peer to peer methodology, service learning), tema migracije i održivog razvoja u obrazovanju mladih te izgradnju vlastitih obrazovnih puteva za stvaranje poveznice između škole i društva, znanja i aktivizma. Na prvom od četiri modula treninga dr.sc. Snježana Gregurović s Instituta za migracije i narodnosti sudionike je upoznala s različitim migracijskim i integracijskim politikama unutar i izvan Europske Unije te se dotakla aktualne problematike integracije migracije migranata. U drugom dijelu treninga koji je vodio psihoterapeut iz Udruge Betula, dr.sc. Zoran Vargović, polaznici su se upoznali s pojmovima vezanim za storytelling (naratologiju) te njihovom ulogom u narativnoj terapiji i odgoju i obrazovanju mladih. Ovo je prvi od četiri planiranih modula u ovoj školskoj godini.