Udruga Breza | BURKINA TOUR: U PARKU PRIRODE KOPAČKI RIT OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PTICA SELICA
17731
post-template-default,single,single-post,postid-17731,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

BURKINA TOUR: U PARKU PRIRODE KOPAČKI RIT OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PTICA SELICA

U nastavku petodnevnoga programa BURKINA TOUR u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza i JU Park prirode Kopački rit, u Parku je danas (subota) održan zanimljiv glazbeno-plesni program kojime je obilježen Svjetski dan ptica selica (World Migratory Bird Day).

Prijemni centar Parka – Mali Sakadaš tom je prilikom bio mjesto za “Ptice iz daleka” u kojem se kroz igru i glazbeni program predstavila selidba ptica na jedan nov i zanimljiv način. S gostima iz daleke Afrike – članovima Umjetničke skupine Siraba iz Burkine Faso i uz domaće snage – članove HKUD-a Osijek 1862, uprizorena su dva sela – jedno u Hrvatskoj i jedno u Burkina Faso i to uz zvuke tradicijskih pjesama i plesova. U svemu tome doprinijela su djeca iz osnovne škole i vrtića u Kopačevu koji su na radionici održanoj dan ranije, izradili kućice od blata i papirnate ptice selice.

Cilj je bio osvijestiti djecu i odrasle da ptice dijele život s dva udaljena naroda na različitim kontinentima koji često nisu ni svjesni te nevidljive veze.

Program je dio aktivnosti međunarodnoga projekta „Mladi za zemlju/Youth4Earth“ koji uz sufinanciranje Europske unije zajednički provode Udruga Breza i Grad Osijek, kao partneri u projektu. Nositelj je projekta Grad Vicenza.