Udruga Breza | KOPAČKI RIT: OBILJEŽAVANJE SVJETSKOGA DANA PTICA SELICA UZ GLAZBENO-SCENSKI PROGRAM „BURKINA TOUR“
17745
post-template-default,single,single-post,postid-17745,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

KOPAČKI RIT: OBILJEŽAVANJE SVJETSKOGA DANA PTICA SELICA UZ GLAZBENO-SCENSKI PROGRAM „BURKINA TOUR“

Spoj afričke i hrvatske tradicije na slavonskome tlu

U subotu, 16. svibnja, s početkom u 11 sati, u JU Park prirode Kopački rit (prijemna stanica) održat će se tzv. glazbeno-scenska čarolija pod nazivom FARAFINA u kojoj će nastupiti umjetnička skupina Siraba iz Burkine Faso i članovi HKUD-a Osijek 1862. Ovim se događanjem obilježava Svjetski dan ptica selica (World Migratory Bird Day) u svrhu podizanja svijesti šire javnosti o potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa. Inače, inicijativa za obilježavanje ovog dana pokrenuta je pod pokroviteljstvom Sporazuma o zaštiti afričko-euroazijskih migratornih ptica močvarica (AEWA) i Konvencije o zaštiti migratornih vrsta divljih životinja (Bonnska konvencija).

Istoga dana (subota), zajedno sa sudionicima Biciklijade koju organizira Udruženje Baranja, skupina Siraba iz Burkine Faso održat će jednosatnu plesnu radionicu i to u vremenu od 15 do 16 sati na igralištu Osnovne škole Čeminac.