Udruga Breza | IAKO SURADNICIMA IZ SKUPINE SIRABA IZ BURKINE FASO NIJE ODOBRENA VIZA ZA DOLAZAK U EUROPU
17884
post-template-default,single,single-post,postid-17884,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

IAKO SURADNICIMA IZ SKUPINE SIRABA IZ BURKINE FASO NIJE ODOBRENA VIZA ZA DOLAZAK U EUROPU

Organizirana radionica afričkoga plesa i bubnjeva

Zbog epidemiološki rizične situacije u Africi, dragi suradnici iz umjetničke skupine Siraba iz Burkine Faso, u zadnji su trenutak morali odgoditi svoj dolazak u Europu, odnosno nisu mogli sudjelovati na završnim eventima u Italiji, Poljskoj i Hrvatskoj. Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji s udrugom Baobab iz Slovenije, na Festivalu “Zemlja bez granica” održana je petodnevna radionica afričkoga plesa i bubnjeva za djecu pod nazivom “Afrikan(o)dagou”. Voditeljica Maša Kagao Knez inače je podrijetlom iz Burkine Faso, a u radionici je asistirala aktivistica u projektu, Josipa Glavurdić te na bubnjevima, Matej Zanze.
Ukupno 25 djece u dobi od 8 do 14 godina uvježbalo je koreografiju na temu “Zemlja diše” i izvelo pred mnogobrojnom publikom na završnici Festivala.