Udruga Breza | LARP dan okupio mlade željne neobičnih improvizacijskih igara
17220
post-template-default,single,single-post,postid-17220,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

LARP dan okupio mlade željne neobičnih improvizacijskih igara

Subotnje popodne i večer (12. prosinca) mnogi su mladi Osječnani proveli na neobičan i zanimljiv način – u interaktivnoj društvenoj igri LARP (Live Action Role-Playing) koja se održavala u prostorijama Udruge Breza, točnije u prstorijama Dramskoga studija za mlade Atelier.
Radi se o nekoj vrsti improvizacijskog teatra za mlade koji traži uživljavanje u likove, a čija se radnja odvija u stvarnom vremenu i prema unaprijed određenim pravilima, samo što nema unaprijed napisane dijaloge i poznati završetak, već su isti prepušteni imaginaciji i kreativnosti igračica i igrača.

Igre je vodio Miroslav Wranka (Terrible Creations) uz podršku Kluba Titan Atlas, a sudjelovalo je 15-ak igrača.

LARP dan je poludnevno događanje koje zaredom ili usporedno, igra više komornih LARP-ova pogodnih za početnike i iskusne igrače. Komorni LARP je igra koja se odvija u zatvorenom prostoru, u pravilu za manji broj ljudi i ne dulja od nekoliko sati.

S obzirom na zadovoljstvo polaznika, vjerujemo da će novih osječkih LARP-ova biti uskoro! 🙂