Udruga Breza | NA TISKOVNOJ KONFERENCIJI U TVRĐI PREDSTAVLJENA OVOGODIŠNJA “ZEMLJA BEZ GRANICA”
17468
post-template-default,single,single-post,postid-17468,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

NA TISKOVNOJ KONFERENCIJI U TVRĐI PREDSTAVLJENA OVOGODIŠNJA “ZEMLJA BEZ GRANICA”

Ovogodišnji najzanimljiviji i najveći kontinentalni Festival za djecu i mlade “Zemlja bez granica”, predstavljen je na današnjoj (utorak) tiskovnoj konferenciji održanoj na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi.
Voditeljica Festivala, Suzana Vargović, naglasila je da ovogodišnji Festival ima novu koncepciju – putovat će do građana, do njihovih gradskih četvrti, škola i parkova u nastojanju da se tako još više približe djeci i roditeljima. Novost je i to što Festival ove godine neće trajati tjedan dana, već će se protegnuti na gotovo dva mjeseca, od 18. kolovoza do 16. listopada.

Kao i svake godine, Festival će ponuditi zanimljive kreativne radionice i igraonice poput turističkoga vremeplova u Tvrđi (27. rujna), poštanskoga ured za djecu na Trgu slobode (8. rujna) te romskoga putovanja u Drvenparku (12. rujna) s ciljem približavanja kulture i običaja Roma.

Sve radionice i igraonice su besplatne, nema prijava već je potrebna samo dobra volja i želja za putovanjem, odnosno doći na jednu od “Zemljinih” postaja i uključiti se u aktivnosti.

Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham naglasio je kako je Festival još jedan od doprinosa osječkoj kandidaturi za europsku prijestolnicu kulture, a održava se u partnerstvu udruge Breza i Grad te kao dio aktivnosti zajedničkoga EU projekta “Mladi za Zemlju”. Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka dodao je da Turistička zajednica i ove godine podržava Festival te ga promovira kao turističku ponudu za goste s obiteljima i djecom.

Inače, u programima festivala ove će godine sudjelovati umjetnici iz Slovenije, Japana, Latvije, Mađarske i Hrvatske. Simbol Festivala bit će prepoznatljiva prikolica MOKUC (Mobilni kulturno-obrazovni centar) koja će pratiti Festival po svim “Zemljinim” postajama.