Udruga Breza | ZAVRŠEN PRVI OSJEČKI FESTIVAL SLIKOVNICE – ČUVARI PRIČA
17478
post-template-default,single,single-post,postid-17478,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

ZAVRŠEN PRVI OSJEČKI FESTIVAL SLIKOVNICE – ČUVARI PRIČA

Prvi osječki Festival slikovnice – Čuvari priča koji je trajao od petka 3. srpnja pa sve do u noć 4. srpnja, uspješno je završen.

Unatoč visokim, pravim ljetnim temperaturama, svi su planirani sadržaji održani, a posjećenost je bila više nego očekivana što upućuje na to da ovakvih sadržaja u vrijeme ljetnih praznika, itekako treba i nedostaje.

Ove godine Festival je ponudio različite zanimljive radionice (kaširanje i oslikavanje, gongovi, radio pričaonica, žongliranje, izrada brodova i crtanje kredom), prezentacije slikovnica, pričaonice, izložbu i koncertnu predstavu o temama vode i ekologije kao dio aktivnosti EU projekta “Mladi za zemlju” na kojemu su Udruga Breza i Grad Osijek partneri.

Ugostio je i zanimljive goste poput kiparice Nives Čičin Šain, ilustratora Tomislava Tomića i Dražena Jerabeka, glazbenica Jelene Radan i skupine Meritas, književnica Dubravke Pađen Faraš i Ivane Šojat, a pridružila se i TV i radio voditeljica Karmela Vukov Colić.

Festival koji su zajedničkim snagama vodili Breza, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Grad Osijek u suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti Osijek i udrugom Gekko, dio je programa ovogodišnjega Osječkoga ljeta kulture te doprinos kandidaturi našega grada za europsku prijestolnicu kulture.

Ne smijemo zaboraviti i na osoblje Knjižnice (“tete” s Dječjega odjela i tehničare) koji su zajedno s volonterima realizirali i provodili sve planirane sadržaje Festivala. I na kraju, što drugo nego pozvati vas sljedeće godine u isto vrijeme na drugi po redu festival slikovnice čije su pripreme već započele.