Udruga Breza | Ni kiša nije omela „Zemljinu“ postaju na Sjenjaku
17345
post-template-default,single,single-post,postid-17345,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Ni kiša nije omela „Zemljinu“ postaju na Sjenjaku

Kiša koja je počela padati nekoliko minuta nakon otvorenja posljednje poslijepodnevne „Zemljine“ postaje održane u petak (4. rujna) u naselju Sjenjak, nije rastjerala veliki broj posjetitelja i polaznika radionica i igraonica.
Šetnica i park iza robne kuće na Sjenjaku na nekoliko su se sati prerušili u Bezgraničnu zemlju u kojoj je i ovoga puta bilo hodača na štulama, žonglera, ali i Indijanaca iz (Franko)plemena – radionica izrade totema, oslikavanja lica, izrade torbi i dr. koje su osmislile učiteljice i nastavnice OŠ Frana Krste Frankopana. Iako je kiša zasmetala instrumentima, uz Indijance su na kratko zasvirali i zaplesali i bubnjari pod vodstvom Branka Trajkova Traka.

Veliku su pažnju privikli i ovoga puta učenici III. gimnazije svojim neobičnim eksperimentima s vatrom, putovanjem kroz zemlje, ali i izradom portreta i lepeza za putovanje, dok su izviđači IK Javor pripremili radionicu „Izviđački put po svijetu“. Bilo je ovoga puta i plesa za najmlađe, ali i za ljubitelje breakdancea. Za njihove su plesne korake bili zaslužni voditelji Plesnog studija Shine zajedno s Mirom Sekereš.

Izrada gigantskih balona od sapunice doživjela je svoju treću izvedbu i ponovno okupila sve generacije na jednome mjestu jer su u izradi balona jednako uživali i mali i veliki.

Škaricama kojima su nastajale krune i razni likovi vješto su rukovali i najmlađi u igraonicama Društva Naša djeca grada Osijeka i Helen Doron English Osijek, a u „Školici stopalici“ Ivane Dragšić ponovno se stajalo u redovima za ovu zanimljivu igru motorike. Bilo je tu i čitanja priča za najmlađe u Bajkovitoj sjenici Udruge Dokkica koja je organizirala i dvije igre: PutoBAJS te Putovanje Sjenjakom u bajku. Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek također je pripremilo društvenu igru i to edukativni memori.

Gošća ove postaje, Nikolina Manojlović Vračar sve je oduševila svojom izvedbom Zibalice – ljuljajuće bakice koja djeci priča priče.

S putovanjima „Zemlja bez granica“ nastavlja i dalje tijekom rujna i listopada. Pratite na web stranici i FB profilu Zemlja bez granica što sve pripremamo na sljedećim postajama.

Fotografije ustupila Tatjana Ivegeš Wilhelm.

LINK: Zemlja bez granica 2015.-Putovanje Zemljom