Udruga Breza | ZEMLJA BEZ GRANICA NA POSTAJI U OŠ VIJENAC
17381
post-template-default,single,single-post,postid-17381,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

ZEMLJA BEZ GRANICA NA POSTAJI U OŠ VIJENAC

Treća „Zemljina“ postaja održana u dvorištu Osnovne škole Vijenac ponovno je privukla veliki broj posjetitelja, ponajviše djece i njihovih roditelja koji su mogli sudjelovati u raznovrsnim sadržajima pod nazivom „Postaja Vijenac i Noć šišmiša“.

Izviđači iz UI „Slavonski hrast“ i na ovoj su „Zemljinoj“ postaji imali pune ruke posla jer djeci je bila zanimljiva igraonica izrade gigantskih balona od sapunice i radionica penjanja uz pomoć konopa na drvo. Slično je bilo i u radionici štulanja gdje su voditelji i njihovi asistenti gotovo puna tri sata polaznike učili hodati na štulama.

U prošlost su nas vratili učenici III. gimnazije i njihovi profesori – Snježana Barabaš Seršić i Lidija Neznanović koji su osmisli interaktivna putovanja po Europi. No, ne samo da su osmisli putovanja, već su tu bili i razni eksperimenti putovanja vatre koje su budno motrili budući mladi kemičari. Za putovanja se potrebno i dobro opremiti pa je tako organizirana i radionica lakiranja noktiju s obilježjima zastava zemalja u koje se putuje te izrada lepeza za putovanje, naočala, kapa, brkova i sl.

Domaćin, OŠ Vijenac predstavila se radionicom „Putovanje zvukom“, a Društvo Naša djeca grada Osijeka igraonicom „Na krilima mašte“. Uz plesne pokrete trbušnoga plesa u istoimenoj radionici, bilo je tu i žongliranja raznim rekvizitima pod vodstvom Nikoline Manojlović Vračar. U svijet vitezova odvela nas je Jasna Komendanović, u radionicu viteških igara u kojoj su se izrađivali mačevi i štitovi, a među čijim su polaznicima većinom bile djevojčice.

Obilježavajući i Noć šišmiša na ovaj „Zemljinoj“ postaji JU Park prirode Kopački rit organizirala je dvije aktivnosti – igraonicu „Putujemo ušima“ i osluškujemo šišmiše i vožnju vlakićem Kopačkoga rita po Vijencu Ivana Meštrovića.

Vidimo se opet, 4. rujna na sljedećoj „Zemljinoj“ postaji na Sjenjaku! Do tada uživajte u fotografijama s Vijenaca koje je vještim okom „uhvatila“ naša Tatjana Ivegeš Wilhelm.

LINK: Zemlja bez granica-Postaja Vijenac