Udruga Breza | PREDSTAVLJEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL “ZEMLJA BEZ GRANICA”
17941
post-template-default,single,single-post,postid-17941,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

PREDSTAVLJEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL “ZEMLJA BEZ GRANICA”

Od sljedećega tjedna Osijek postaje grad bez granica
U Drvengradu, prostoru završne prezentacije svih radionica i igraonica ovogodišnjega Festivala Zemlja bez granica, održana je tiskovna konferencija na kojoj su program zajednički predstavili, zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham te voditeljica Festivala, Suzana Vargović.
Sve sugrađane, ali i posjetitelje Osijeka ove godine očekuje 30-ak radionica i igraonica te zanimljiva večernja događanja poput izložbe, koncerata, performansa i predstavljanja knjige za djecu. Festival je međunarodnoga karaktera pa će ove godine u njemu sudjelovati gosti iz Italije, Španjolske, Njemačke, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

– Ovo je obiteljski festival koji promovira naš grad i cijelu regiju, a provodi se pod pokroviteljstvom i u suradnji s Gradom Osijekom – istaknula je S. Vargović.
O važnosti Festivala u kandidaturi grada Osijeka za prijestolnicu kulture kao i mogućnosti realizacije festivala i u drugim gradovima prijateljima Osijeka, govorio je V. Ham naglasivši kako je moto ovoga Festivala: odgoj za kulturu djece i mladih.
– Za logističku podršku u realizaciji Festivala uključili smo i tvrtku UNIKOM te Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku čime se samo dokazuje sinergija Grada i organizacija u realizaciji ovoga i sličnih događanja – rekao je V. Ham.

U PONEDJELJAK VEČERNJI PROGRAM, OD UTORKA RADIONICE
Festival počinje u ponedjeljak, 25. kolovoza večernjim programom otvorenih radionica za mlade kod Zdenca (Promenada) s početkom u 18 sati te plesnim performansom PK Broadway i koncertom cirkus-elektro jazz glazbe Mr. Ballon. Ovo je događanje dio aktivnosti u sklopu međunarodnoga projekta “Mogući svijet” financiranoga sredstvima Europske unije.

Radionice počinju u utorak, 26. kolovoza, odnosno prema rasporedu koji je objavljen na web stranici www.zemljabezgranica.com. Samo neke radionice, poput “Drvo disanja” (Ekonomska škola od 18.30 do 20 sati), “Moj slobodni prostor” (10 do 12, 17 do 19 sati, Drvengrad/ u slučaju kiše III. gimnazija) i Cirkuska (10 do 12, 17 do 19 sati, Drvengrad/u slučaju kiše Waldinger) počinju u srijedu, 27. kolovoza. Radionice “Šareno svjetlo za Zemlju” (26. kolovoza) i “Udahni veselje u izviđačkom kampu” (29. kolovoza), jednodnevne su, dok će se radionice štulanja (Diši duboko, štula je visoko), monocikliranja (Monocikliranje i zrelo ludiranje) i parkoura (Kretanje bez granica), ako vrijeme dozvoli, održavati prema utvrđenom rasporedu u Drvengradu. U slučaju kiše ove će radionice biti organizirane u Galeriji Waldinger. Umjesto na Kopiki, radionica Skulpture od pijeska održavat će se također u Drvengradu i to od 16. 30 do 18 sati.