Udruga Breza | U SKLOPU DOGAĐANJA ZA SVE GENERACIJE „BURKINA TOUR“ ODRŽANA LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA
17750
post-template-default,single,single-post,postid-17750,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

U SKLOPU DOGAĐANJA ZA SVE GENERACIJE „BURKINA TOUR“ ODRŽANA LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA

Ptice u slavonskim i afričkim selima.

Uvodnom likovno-kreativnom radionicom pod nazivom PTICE U SELU koja je održana danas (petak) u JU Park Prirode Kopački, otvorena su događanja za sve generacije pod nazivom BURKINA TOUR, u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza i suradnika. U radionici su sudjelovala djeca iz baranjskih škola i vrtića. Pod vodstvom voditeljice radionice, Senate Majić, djeca su od prirodnih materijala izradila afričke i slavonske kuće te nacrtala ptice selice. Unatoč kišnom vremenu, gradnja kuća od blata i gline bila je pravi kreativni izazov za svu djecu koji su imali priliku i zasvirati na pravim afričkim instrumentima koji su stigli iz Burkine Faso, nešto naučiti o toj afričkoj zemlji te se poigrati s ručno rađenim igračkama nastalih iz otpada.

Radionica je dio aktivnosti međunarodnoga projekta „Mladi za zemlju/Youth4Earth“ koji uz sufinanciranje Europske unije zajednički provode Udruga Breza i Grad Osijek, kao partneri u projektu. Nositelj je projekta Grad Vicenza.