Udruga Breza | Zemlja bez granica nastavlja s putovanjima i u subotu programom “Kalja – romsko putovanje”
17310
post-template-default,single,single-post,postid-17310,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Zemlja bez granica nastavlja s putovanjima i u subotu programom “Kalja – romsko putovanje”

Zemlja bez granica” nastavlja svoja putovanja po osječkim četvrtima i krajem ovoga tjedna. Tako će se u subotu, 12. rujna u Perivoju kralja Tomislava (Drvenpark) od 10 do 13 sati održavati program pod nazivom „Kalja – romsko putovanje“.

Na ovoj ćemo se “Zemljinoj” postaji prisjetiti igara koje se igraju vani, vještina i igara naših roditelja, ali i upoznati bogatu i fascinantnu kulturu romskoga naroda iz cijeloga svijeta.

A pripremili smo ponovno mnoštvo zanimljivih radionica i igraonica:

Pletenje košara (10 – 15 godina)
Izrada predmeta od blata (10 – 15 godina)
Jela uz vatru (7 – 14 godina)
Romski ples (6 – 15 godina)
Penjanje na drveće (9 – 15 godina)
Šatorske igre (6 – 14 godina)
Žongliranje (7 – 15 godina)
Hodanje na štulama (10 – 15 godina)
Pantomima (10 – 15 godina)

Prezentacija: Priče o Benu

U programu sudjeluju: Kućni teatar Škripzikl i Romano Dautanac, Tomislav Kozarčanin Tontorino, Udruženje izviđača Slavonski hrast, osječki štuleri, RKUD Darda, Udruga romskog prijateljstva Luna i Duško Kostić, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku uz Lidiju Helajz i Aretu Ćurković te Ines Matijević Cakić i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti.

Kao i na dosadašnjim „Zemljinim“ postajama u Donjem gradu, Tenji, na Vijencu Ivana Meštrovića i na Sjenjaku, prethodne prijave na radionice nisu potrebne, već sva zainteresirana djeca u dobi od 3 do 15 godina mogu doći na mjesto događanja i uključiti se u neku od planiranih radionica ili igraonica.

U slučaju kiše ponesite kišobrane, odijeniti kabanice i obucite gumene čizmice! 🙂

OKRIJEPITE SE NA SVAKOJ OD “ZEMLJINIH” POSTAJA UKUSNIM VOĆEM I PRIRODNIM SOKOVIMA U PONUDI OBITELJSKOGA GOSPODARSTVA MIRELE KOVAČEVIĆ