Udruga Breza | U nastavku putovanja Zemlja bez granica posjetila gradsko sjedište
17332
post-template-default,single,single-post,postid-17332,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

U nastavku putovanja Zemlja bez granica posjetila gradsko sjedište

Festival Zemlja bez granica zaputio se danas (utorak) na svoju petu postaju na Trgu Slobode i za učenike osnovnih škola pripremio program pod nazivom “Pisma putuju”.
Obilježavajući Međunarodni dan pismenosti kao dio UNESCO-ve inicijative, ali i Prijedloga nacionalne strategije poticanja čitanja (2015.-2020.) koju su zajednički pokrenuli Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, na Trgu su održane različite radionice – od izrade pisama i poštanskih markica te pečata, ali i putovanja radiovalova i raketa.
U radionicama su sudjelovali učenici 2. razreda OŠ Franje Krežme i 4. razreda OŠ Vladimira Becića zajedno sa svojim učiteljicama.
Cilj je ovoga događanja potaknuti učenike 2. razreda osnovnih škola na pisanje pisama drugima.

Naime, pisma koja su nastala na radionici bit će poslana u svih 18 osnovnih škola s područja grada Osijeka, a potom će škole ovaj lanac pisanja nastaviti dalje. Učenici 2. razreda svih 18 škola nastavljaju pisati onima kojima se rijetko piše, poput domova za starije i nemoćne osobe, odgojnih domova, dječjih domova i sl.

U realizaciji ove “Zemljine” postaje sudjelovali su Muzej likovnih umjetnosti Osijek, Zajednica tehničke kulture grada Osijeka uz podršku Hrvatske pošte d.d., Tržnica Osijek d.o.o. i Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku.

Sljedeća je postaja u Drvenparku (Perivoj kralja Tomislava), u subotu 12. rujna u 10 sati kada nas očekuje Kalja – romsko putovanje. Dođite!!!!

Do tada pogledajte fotografije naše Tatjane Ivegeš Wilhelm kako smo se dobro zabavili na današnjoj postaji!

LINK: Zemlja bez granica 2015.-Pisma putuju