Udruga Breza | 1. Multimedijalna instalacija za zdraviji i bolji život na planeti Zemlji
18605
post-template-default,single,single-post,postid-18605,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

1. Multimedijalna instalacija za zdraviji i bolji život na planeti Zemlji

Udruga za rad s mladima Breza u sklopu ovogodišnjega Pannonian Challengea, u novom skate parku na Kopiki , 17. kolovoza (subota) organizirala je multimedijalnu instalaciju “Mogući svijet” kao dio istoimenoga međunarodnoga projekta financiranoga sredstvima EU koji se, osim u Hrvatskoj, provodi u Italiji, Njemačkoj i Poljskoj.

Instalacija je osmišljena kao zabavno-edukativni program (kvizovi, video zapisi, on-line komunikacije), usmjeren na 7. milenijske razvojne ciljeve (održivi okoliš) za mlade od 15 do 24 godine, s ciljem podizanja svijesti o zaštiti planete Zemlje. Uz pomoć društvenih mreža sudionici u instalaciji mogli su poslati svoje video poruke o održivom i zdravom okolišu mladima diljem svijeta te uživo razgovarati s inozemnim volonterima iz Bolivije.

Svojim porukama, mladi su iznosili najčešće svoje osobne odluke kojima mogu život na planeti Zemlji učiniti boljim i održivijim. Svi sudionici u instalaciji na poklon su dobili i ekološke platnene vrećice sponzora Bio&Bio te mogućnost sudjelovanja na susretima s mladima u Italiji i Njemačkoj također u sklopu projekta.

Svi snimljeni video zapisi dostupni su na FB profilu projekta: A possible world Croatia

Sljedeća instalacija bit će postavljena 27. kolovoza na Promenadi kod Hotela Osijek u 21 sat kada će se od svih snimljenih video zapisa mladih Osječana izabrati tri najoriginalnije poruke koje će osvojiti i nagrade.