Udruga Breza | 2. Multimedijalna instalacija „A Possible World“
18579
post-template-default,single,single-post,postid-18579,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

2. Multimedijalna instalacija „A Possible World“

Podijeliti viziju o mogućem svijetu u sklopu projekta „A Possible World“ mladi Osječani imali su priliku i na 2. multimedijalnoj instalaciji „Mogući svijet“ organiziranoj u sklopu manifestacije za djecu i mlade „Patuljci dolaze Ovdje“ 27. kolovoza 2013. Večerenji performans istoimenog naziva ponudio je mladim Osječanima nesvakidašnji ugođaj – puštanje svjetlećih lampiona u nebo te atraktivan plesni flash mob u kojemu su sudjelovali plesači osječkih plesnih klubova uz ritam bubnjeva bubnjarske skupine RitmOS.

Atraktivna multimedijalna instalacija i vesela ekipa mladih volontera na Promenadi pored Hotela Osijek ponovno su okupili mlade koji su rado odvojili vrijeme za uključivanje u aktivnosti – ispunjavanje kratkih upitnika o osobnoj razini osvještenosti u pogledu globalnih promjena, rješavanje kviza „Krađa u biolabosu“ putem iPad-a te snimanje kratkog videa putem tableta, koristeći svoj Facebook profil u kojemu su predstavili svoje odluke koje mogu stvarati (bolji) mogući svijet.
Promotivni film „A Possible World“, čiju projekciju su mladi aktivisti mogli pratiti u sklopu multimedijalne instalacije, dodatno je osvjestio senzibilitet o globalnim promjenama jer je prikazao poražavajuće činjenice o stanju civilizacije. Sve to ima za cilj potaknuti mlade da se više uključuju u društvene promjene koje imaju globalan utjecaj.

Zanimljivo je bilo omogućiti mladima da u opuštenoj atmosferi, uz glazbu i pozitivnu „vibru“ „uskoče“ u kabinu „A Possible World“ i povežu se sa svijetom putem suvremene tehnologije. Dati svoj doprinos i razmišljati uopće o odlukama/promjenama koje ovaj svijet mogu učiniti boljim, predstavlja važan dio njihovog cjeloživotnog učenja. Dajući im priliku da izraze svoje mišljenje, ne samo da smo im pokazali da nam je stalo do njih, nego i da ih uvažavamo kao važne aktere u društvu jer nije bez razloga uvriježena stara poslovica „Na mladima svijet ostaje“.