Izlaganje na međunarodnoj konferenciji

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija “SKRB2023 – Razvoj usluga za djecu i mlade s problemima u ponašanju i njihove obitelji” održala se 23. i 24. ožujka u Termama Tuhelj.

Organizirala se u okviru suradnje Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva pravosuđa i uprave i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, suradnika Ureda UNICEF-a za Hrvatsku u provedbi programa ISKORAK usmjerenog unapređenju procjene i intervencija za djecu i mlade s problemima u ponašanju u sustavu socijalne skrbi i pravosuđa.

Okupila je stručnjake, donositelje odluka, djecu i mlade, nacionalne i inozemne izlagače, a ključne su teme bile procesi transformacije sustava skrbi i tretmana za djecu i mlade s problemima u ponašanju, s fokusom na razvoj novih usluga, i mentalno zdravlje djece i mladih s problemima u ponašanju. Naši su predstavnici izlagali na temu evaluacije usluga i programa i evaluacije rada organiziranog stanovanja za djevojke s problemima u ponašanju.

Osobito smo ponosni na naše djevojke koje su među 40 mladih izabrane za vođenje panela.