Manifestacija Hvatači snova u sklopu HeadOnEast-a u tvrđi

Manifestacija Hvatači snova u sklopu HeadOnEast-a u Tvrđi

Prošloga je vikenda u našem gradu, od 2. do 4. Udruga Breza organizirala događanje pod nazivom Hvatači snova koje se održalo kao dio velike regionalne turističke manifestacije HeadOnEast u organizaciji Turističke zajednice Osječko-baranjske županije. Bila je to prilika za retrospektivu sadržaja najvećeg kontinentalnog obiteljskog festivala Zemlja bez granica koji se ove godine, na žalost, zbog globalne pandemije uzrokovane virusom COVID-19, nije mogao održati.

Na jednoj od lokacija u Tvrđi, u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta tri smo dana, zajedno sa suradnicima (Dječji kreativni centar DOKKICA, Kulturni centar Osijek, Grad Osijek, TZ OBŽ) i pojedincima (ulični performeri, umjetnici, glazbenici,kreativci) održali mnoštvo kreativno-edukativnih radionica za djecu i mlade. Mladi su mogli uživati u radionicama gline, izrade prirodne kozmetike, izrade svijeća i biljnih terarija kao i vježbanju cirkuskih vještina sa poznatom Cirkoramom. Djeca su mogla birati hoće li kuhati sa zdravim bio&bio namirnicama,izrađivati igračke od prirodnih materijala ili pak posjetiti radionice bubnjanja i pjevanja. Nakon radionica, djeca su imala priliku uživati u performansu Škripzikla koji je došao iz Zagreba kako bi zabavio najmlađe.  A za ugodan ambijent večernjeg programa bili su zaslužni naši poznati glazbenici Dora Vestić, Jelena Radan, Goran Boškovića, LUCE, kao i grupa Meritas.

Uz logističko-tehničku podršku Fakulteta, raznih tvrtki i scenografiju ilustratora Dražena Jerabeka i ovoga su puta od velikog značaja bili naši dragi volonteri (15 osoba).

Hvatače snova događanje posjetilo je više od 1500 posjetitelja.