Okrugli stol s mladima i donositeljima odluka

U Velikoj dvorani Stare pekare u Osijeku 29. ožujka 2023. održalo se predstavljanje Erasmus+ projekta Youth on a Caravan i okrugli stol s mladima i donositeljima odluka koji je predvodila Udruga Breza.

Radi se o velikom projektu suradnje koji provodi pet europskih zemalja, odnosno šest partnerskih organizacija iz Italije, Španjolske, Litve, Rumunjske i Hrvatske.

Prisutnim je mladima, donositeljima odluka i predstavnicima drugih organizacija predstavljen projekt, ciljana skupina i aktivnosti do sada, a nakon toga se uključila Srđana Šimac, voditeljica projekata i programska suradnica u Mreži mladih Hrvatske koja je predstavila rad te organizacije i proces dijaloga EU s mladima.

Naposljetku se održala rasprava o političkoj participaciji mladih, faktorima koji utječu na njezinu zanemarenost i strategijama kako ju potaknuti. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, a njegova je ukupna vrijednost 150.000,00 €. Nositelj je talijanska organizacija Sulle Orme, a partneri su Općina Soave, Instituto IKIGAI, Mano Europa, Save the Children Romania i Udruga Breza.