Udruga Breza | “Zemljina” postaja u Drvenparku privukla veliki broj sugrađana
17300
post-template-default,single,single-post,postid-17300,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

“Zemljina” postaja u Drvenparku privukla veliki broj sugrađana

Sunčana subota (12. rujna) u Drvenparku bila je mjesto još jedne “Zemljine” postaje koja je predstavila neobičan i posebno zanimljiv program pod nazivom “Kalja – romsko putovanje”.

Uz neizostavne hodača na štulama, bilo je i ovoga puta penjača na drvo uz pomoć konopa, ali i izrade giganstkih balona od sapunice – radionica Udruženja izviđača Slavonski hrast. Ovoga su puta izviđači svim posjetiteljima pripremili još dvije aktivnosti – šatorske igre i jela uz vatru.

Veliku su pažnju posjetitelja privukli članovi Romskog kulturno-umjetničkog društva iz Darde svojim radionicama romskoga plesa, izrade peći od blata, pletenjem košara i jahanjem konja, točnije kobile Vidre koju je uzjahalo više od 200 djece.

Kao gosti ove “Zemljine” postaje radionice su vodili i poznati žongler Tontorino te pantomimičar Romano Dautanac iz Kućnoga teatra Škripzikl. Za najmlađe održane su i kratke predstavice u suradnji s Lidijom Helajz iz Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, udruženjem Luna te Ines Matijević Cakić i Fakulteom za odgojne i obrazovne znanosti Osijek.

S putovanjima „Zemlja bez granica“ nastavlja i dalje tijekom rujna i listopada. Pratite na web stranici www.zemljabezgranica.com i FB profilu što sve pripremamo na sljedećim postajama.

Do tada uživajte u foto kadrovima koje je zabilježila naša Tatjana Ivegeš Wilhelm.

LINK: Zemlja bez granica 2015.-Romsko putovanje